Gordijnen

Wilt u graag uw woonkamer met gordijnen warmer aankleden, zodat u de ruimte net dat beetje extra sfeer geeft? En wilt u daarbij weinig warmte verlies en verbetering van de akoestiek? Dan kan ik u helpen en daarbij is van alles mogelijk.

Ik kom bij u voor advies over de gordijnen en samen bekijken we wat de beste mogelijkheid is voor bij uw huis. Dan neem ik de stalen mee en kan u thuis ter plekke kijken wat u zou willen. Meteen in laten meten? Geen probleem. Dat doe ik er ook bij zodat u de gordijnen helemaal naar wens kunt laten maken.

Hieronder ziet u al een mooie selectie. Geïnteresseerd? Laat mij het dan gerust weten door contact met mij op te nemen.

Ik ben al helemaal enthousiast door alle mooie stoffen en mogelijkheden. U ook?

Raamdecoratie

Raamdecoratie

Opties van plooien

Er zijn natuurlijk verschillende opties qua plooien, wat is nou mooi in welke ruimte en wat voor plooien zijn er nou precies.

Dat ga ik je hier laten zien en uitleggen welke plooien er zijn.

 • Enkele plooi
 • Dubbele plooi (vlinderplooi)
 • Enkele retourplooi
 • Dubbele retourplooi
 • Wave plooi
 • Zeilringen (ringgordijnen)

Enkele plooi gordijn

Een enkele plooi is mooi als je niet te veel plooien in je gordijn wilt. Dit valt weer wat soepeler en laat het gordijn wat rustiger ogen.

Dubbele plooi gordijnen

Een dubbele plooi gordijn of wel genoemd Vlinderplooi wordt vaak toegepast in woonkamers. Deze plooi zorgt ervoor dat de stof wat meer plooi krijgt en wat meer in de plooi valt.

Enkele retourplooi

Een enkele retourplooi zorgt ervoor dat je pakketje stof net is kleiner valt als je hem naar de zijkant schuift als het gordijn open is. Doordat deze stof mooi in elkaar valt hou je wat meer ruimte over naast je raam. Als je voor deze plooi kiest hangt het gordijn onder de rail en is de rail zichtbaar.

Dubbele retourplooi

Een dubbele retourplooi zorgt ervoor dat je pakketje stof net is kleiner valt als je hem naar de zijkant schuift als het gordijn open is. Een dubbele retourplooi is hetzelfde als een dubbele plooi alleen je hebt net iets meer stof nodig omdat je hem elke keer naar achter laat dubbelvouwen. (zie afbeelding) Doordat deze stof mooi in elkaar valt hou je wat meer ruimte over naast je raam. Als je voor deze plooi kiest hangt het gordijn onder de rail en is de rail zichtbaar.

Wave gordijnen

Een wave gordijn is een mooie net iets nonchalant vallende plooi. Doordat die een mooie golfbeweging maakt krijg je net dat die iets speelser valt in de ruimte. Het wave gordijn neemt wel wat ruimte in voor bijvoorbeeld de vensterbank. Omdat deze plooi aan de voor en achterkant een paar centimeter nodig heeft (12 cm in totaal), zou je wel de ruimte ernaar moeten hebben om deze mooi uit te laten komen in je woonkamer/keuken of slaapkamer. Kort gezegd ‘het gordijn heeft wat meer ruimte nodig dan bijvoorbeeld een enkele plooi gordijn. Dit gordijn valt onder de rail en je blijft dan ook de rail zien.

Zeilring gordijnen

Wil je nou juist net even iets anders dan een plooigordijn en wil je geen rail? Dan is een roede een mooie oplossing.

Doordat je dan kiest voor gordijnen met ringen maakt je het gordijn weer net iets stoerder. Zeilringgordijnen worden meestal gekozen als het interieur wat stoerder is. Omdat de ringen in verschillende kleuren geleverd kunnen worden maakt het dat het bij elk gordijn past.

Het is weer net even iets anders dan een normaal plooigordijn. De zeilringgordijnen vallen eigenlijk een beetje hetzelfde als een wave gordijn.

Doordat ik een mooie gordijn collectie heb, zou ik voor iedereen wat anders kunnen leveren. Van overgordijnen tot Inbetweens alles kan.

Welke kleur gordijnen

Ben je nou opzoek naar zwarte gordijnen of naar witte gordijnen, deze heb ik allemaal in mijn collectie. Voor het makkelijk maken voor het zoeken van de kleur en stof zet ik de verschillende gordijnstoffen even op een rijtje:

Barista inbetween zwart en wit
Blossom inbetween wit
Blush overgordijn zwart en wit
FR essence overgordijn zwart
Imperial inbetween wit
Jolly inbetween zwart en wit
Lola inbetween zwart en wit
Mercury overgordijn zwart en wit
Novastar overgordijn zwart en wit
Stavanger inbetween zwart en wit
Zappa overgordijn wit

Gordijnen verduisterend

Doordat je gordijnen verduisterend moeten zijn kun je beter voor een donkere variant kiezen. Doordat deze al donker zijn van zichzelf laten ze ook minder licht door, dan bijvoorbeeld een lichtere kleurstof.

Denk dan aan bijvoorbeeld de stof Mercury, of aan een voeringstof aan de achterkant.

Gordijnen woonkamer

De meeste mensen vinden het lastig om gordijnen voor in de woonkamer te vinden. Omdat je veel verschillende soorten hebt zie je door de bomen het bos niet meer. Dus vraag je dan eens af wat wil ik nou. Hier heb ik een klein lijstje gemaakt zodat je af kunt vinken wat je nou precies zoekt.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Inbetweens (daardoor hou je lichtinval)
 • Isolerende gordijnen, zodat ze wat dikker zijn dan normale inbetweens.
 • Wil ik lichte of donkere gordijnen?
 • Mogen de gordijnen opvallen of moeten ze juist een zijn met de ruimte?
 • Wil ik een dunnere of een dikkere stof?
 • Wil ik ze van plafond tot aan de grond of toch net onder de vensterbank.
 • Wil ik een gelijk stel of toch juist een stuk aan een kant.
 • Welke plooi vind ik mooi passen bij mijn stijl.

Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen om een beetje een beeld te krijgen wat je nou precies zoekt voor jou ruimte. En kom je er nou helemaal niet uit? Stuur me dan gerust een berichtje en dan kom ik graag bij u langs om samen met u te kijken wat nou het mooiste is in uw ruimte.

Gordijnen slaapkamer

Voor gordijnen in de slaapkamer is het de vraag wil je een dim-out stof of een black-out stof. Het verschil zit het hem in het verduisterede effect.

Een dim-out stof zorgt ervoor dat de stof de ruimte wel donkerder maakt, maar niet helemaal verduisterd. Een black-out stof zorgt ervoor dat de stof de ruimte helemaal verduisterd.

Dit is per persoon verschillend. De een wil juist dat er nog een beetje licht doorheen komt en de ander slaapt het liefst in het donker.

Denk bij black-out stoffen aan de novastar. Denk bij dim-out stoffen aan de mercury, Zappa of de FR essence.

Gordijnservice op maat

Doordat ik zelf bij u langskom met de collectie gordijnen, kunt u mooi thuis kijken hoe deze vallen in de desbetreffende ruimte. Doormiddel van een adviesgesprek aan huis en het inmeten van de gordijnen kan ik meteen voor u aan de slag.

Doordat ik het bij u kom inmeten en met u bespreek wat voor uw ruimte de beste opties zijn krijgt u net dat extra beetje service op maat. Als we de gordijnen komen brengen monteren wij gelijk de rails. Als u geen bestaande rails wilt behouden of nog helemaal geen rails heeft. Zo heeft u gelijk alles zoals u het hebben wilt. Van inmeten tot ophangen alles wordt geregeld.

Gordijnrails worden tijdens het bezorgen van de gordijnen bevestigd aan plafond of muur, een stukje service op maat.

Gordijnrails

Gordijnrails kunnen ook apart besteld worden bij FR-Interieurs, ik kan ze speciaal voor u op maat maken en u heeft dan alles wat u nodig heeft om ze te kunnen monteren aan of het plafond of aan de muur. Alles betekent ook inclusief runners eindstop en voor een ieder die dat wil trekstangen.

Door middel van plafondsteunen kunt u makkelijk de rail aan het plafond monteren. Kan het nou niet aan het plafond? Geen probleem. Door middel van afstand steunen in verschillende maten kunnen ook de rails op de muur of kozijn gemonteerd worden.

Wilt u nou meer weten over de rails of de bevestiging, laat dan even een bericht achter in het contactformulier. Wilt u nou graag meer weten over de gordijnen, het inmeten en het monteren. Of heeft u nieuwe gordijnen nodig en wilt u meteen een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op. En ik kom graag bij u om u verder te helpen!